Alla inlägg den 10 augusti 2011

Av Leddertramp - 10 augusti 2011 07:09

God morgon!

När Internet ligger nere, vilket det sällan gör nu förtiden (annat vart det på 56k tiden) vad gör människor då? Kliar det i hela kroppen, du kan inte Googla, eller uppdatera Facebook via mobilen, du måste se dig om i ditt hem, ta tag i disken, städa det där gamla förrådet som du skulle ha gjort för flera år sen (innan FB).


Du måste helt plötsligt "prata" och se din sambo i ögonen ni som hade ett så skönt liv, du satt i köket med en dator, hon satt i soffan med en Laptop online och levande. Tweet och Twitter ny begrepp nya sociala medier, du laddade ner från TPB( The Pirate Bay) gumman tittade på gamla avsnitt från nån tonårsfavorit serie på Tuben (YouTube).


Vad gör erat barn nu då? tidigare så var det ju lungt va?, ni körde med föräldrarkontroll och Net nanny på datorn.

Så fort 30 sekunders livet har upphört, när ni måste börja tänka igen, spela kort, Monopol och Fia med knuff och helt enkelt bara känna den där tomheten, du är okontaktbar, Cyberspace är stängt, du har tid över för allting, förutom att uppdatera internet om ditt liv.


Dags att du vänjer dig, framtidens krig börjar inte med en invasion med bomber och marktrupper,framtdens krig och 3:de världskriget kommer att starta på Internet med cyber attacker och nedsläckning av nätverk, sen när ni sitter där paralyserade och föröker logga in på Aftonbladet och Mejlen, då knackar storebror på och sträcker ut sin hjälpande hand,följ med oss vi har tillgång till näverk och ström.

Du känner dig lättad, du tar med din Laptop och Mobil, du glömmer inte laddaren, släktfotorna på väggarna får hänga kvar, du har ju "burken" full av foton...


Life goes on.


http://www.expressen.se/nyheter/1.2522600/cyberattackerna-ar-framtidens-riktigt-stora-hot


//Leddertramp

Ovido - Quiz & Flashcards